Prevajanje ruščine

Prevajanje ruskega jezika je ena izmed novosti v naši prevajalski agenciji, a smo kljub temu opravili že nekaj prevodov, katere vam opisujemo v nadaljevanju.

Prevajanje v ruščino - letno poročilo

  • Za našega ruskega partnerja smo v ruski jezik prevedli letno poročilo in bilanco njihovega podružničnega podjetja v Sloveniji.

  • Tem besedilom je bilo potrebno posvetiti veliko pozornosti in dodatni pregled po končanem prevajanju, saj so si nekateri posamezni finančni izrazi zelo podobni, a imajo kljub temu čisto drugačen pomen.

  • Naši prevajalci za to področje so strokovnjaki, ki jim je terminologija s področja financ in ekonomije dobro znana, obenem pa jim je dobro znano tudi obravnavano besedilo.

Prevajanje tehničnih priročnikov

  • Pohvalimo se lahko tudi s prevodom številnih tehničnih priročnikov, od katerih smo štiri izmed njih prevedli za podjetje, ki se ukvarja z distribucijo plina.

  • Tu smo se še zlasti posvetili ustreznemu tehničnemu žargonu ter podrobnostim, ki jih tako besedilo od nas zahteva.

Prevajanje v ruščino - oglaševalski materiali

  • Za podjetje katerega primarna dejavnost je dejavnost oglaševanja, smo iz slovenščine v ruščino prevedli številne brošure, informativne zloženke in prodajne kataloge.

  • Pri tem smo uporabili prevajalce, ki dobro poznajo ruski trg, kulturo in njihov življenjski slog. Pri prevajanju besedil, ki so namenjena tujemu tržišču namreč ni potrebno zgolj prenesti besede v tuj jezik, ampak je pomen samega besedila potrebno dovolj dobro prilagoditi tamkajšnjemu življenju ljudi in njihovim nakupnim navadam.

 

 

PREVAJALSKA AGENCIJA

PREVAJANJE ORBITA,
Sabina Gregorin s.p.
Britof 178
4000 Kranj
Telefon: 040/238-557
E-pošta: info@prevajanje-orbita.si
Splet: www.prevajanje-orbita.si