Prevajanje vseh vrst besedil

Naše izkušnje iz prevajanja sežejo na različna področja v vsakdanjem življenju. Prevajali smo tako medicinska besedila, kot tudi pravna besedila in kataloge za turistične agencije.

Prevajanje - EKONOMIJA IN TRŽENJE

Poslovni svet sestavlja obširna dokumentacija, za katero se je specializiralo naše podjetje, ki združuje strokovnjake s področja ekonomije in temu primerno obarvano in prilagojeno terminologijo. Za naše domače in tuje naročnike smo opravili prevode raznovrstnih pogodb, finančnih, letnih in revizijskih poročil, finančnih analiz, poslovnih korespondenc ter ostale dokumentacije s področja ekonomije in trženja.

Prevajanje - PRAVNA BESEDILA

Vsakodnevno se ljudje srečujemo s problematiko, ki jo rešujemo s pomočjo sodišč ter ostalih ustavnih organov odločanja. Ti s pomočjo pravnih pravil, ki nam jih nudi demokratična družba, urejajo medsebojne odnose. V sklop naših prevodov sodijo razpisna dokumentacija, javna naročila, pritožbe, izjave, zahtevki, spričevala in dokumenti, prijave, sklepi, odločbe sodišč in uradnih ustanov itd.

Prevajanje - ZNANOST IN TEHNOLOGIJA

Sodobni čas nam vsak dan prinaša izboljšane tehnologije, pripomočke in naprave, ki nam življenje delajo lažje, zabavnejše in pestrejše. Napredku tehnologije sledi tudi naše podjetje, ki je za svoje naročnike izdelalo prevode tehničnih dokumentacij, navodil za uporabo in vzdrževanje strojev in naprav, priročnikov ter garancijskih listov itd.

Prevajanje - PODROČJE MEDICINE IN KEMIJE

Ste opravili zdravniški pregled v tujini? Potrebujete prevod diagnoze zdravljenja? Za naše naročnike smo poleg slednjega opravili še prevode zdravniških spričeval, receptov zdravil in medicinske opreme. Poleg tega prevajamo tudi besedila kemijskih analiz ter ostalih besedil s področja kemije.

Prevajanje - PODROČJE TURIZMA

Ljudje želimo potovati, raziskovati in odkrivati nove kraje, države, kulture in celine. Naj se privlačnim fotografijam pridružijo mikavni opisi doživetij, ki jih ponuja vaša agencija. Da bodo vaši izleti, potovanja, križarjenja in počitnice videti še bolj privlačni, nam zaupajte prevode vaših katalogov, brošur, letakov in oglasov, ter se pridružite našim zadovoljnim strankam s področja turizma.

Prevajanje - PODROČJE KULINARIKE

Želite očarati vaše goste, da se jim ob vaših menijih cedijo sline ter si ob prebiranju okusnih sestavin pričarajo gurmanski užitek? Mi vam ponujamo vse to in še več; menije smo prevedli že za veliko priznanih slovenskih gostiln, poleg tega pa vam nudimo tudi prevode receptov, kuharskih knjig itd.

PREVODI SPLETNIH STRANI

Vaše podjetje posluje s partnerji iz tujine? Želite biti razumljeni izven meja Slovenije? Veliko slovenskih podjetji se je odločilo postati razpoznavnih in dosegljivih za tuje partnerje in je pri tem izbralo naše podjetje za prevode svojih spletnih strani. Ob naročilu prevoda spletne strani vaš SLOGAN PRIREDIMO in PREVEDEMO BREZPLAČNO!

Prevajanje - PODROČJE IZOBRAŽEVANJA

Se pripravljate na diplomsko ali magistrsko nalogo, morda celo na doktorat? Mi vam nudimo prevode in lekturo. Za študente nudimo še posebne popuste!

Naši prevodi pa obsegajo tudi naslednja področja:

  • ZAKONODAJA EU

  • STROJNIŠTVO

  • GRADBENIŠTVO

  • ŠPORT

  • UMETNOST in GLASBA

  • AVTOMOBILIZEM

 

PREVAJALSKA AGENCIJA

PREVAJANJE ORBITA,
Sabina Gregorin s.p.
Britof 178
4000 Kranj
Telefon: 040/238-557
E-pošta: info@prevajanje-orbita.si
Splet: www.prevajanje-orbita.si