Prevajanje angleščine

Prevajanje angleščine obsega bogat in pisan spekter besedil in težko je zajeti vsa besedil, ki jih je prevajalska agencija Orbita posredovala svojim zadovoljnim naročnikom. Tu zajemamo le nekatera od njih.

Prevajanje iz angleščine v slovenščino

  • Za znanega in uspešnega slovenskega motivatorja smo iz angleščine v slovenščino prevedli številna motivacijska besedila ter besedila, ki se nanašajo na področje »coachinga.« Glede na dejstvo, da je bilo to besedilo, ki je izhajalo iz ameriškega okolja, potrebno ustrezno prirediti slovenskemu okolju, so bili naši prevajalci pozorni zlasti na ustrezen prevod in priredbo besedila le-temu.

  • Redno sodelujemo tudi z veliko evropsko televizijsko hišo z več milijoni dnevnih gledalcev (prevajamo spored programa in druge pomembne novice), ter z drugimi televizijskimi hišami, oglaševalci, revijami in založniki.

  • Za znanega tujega telefonskega operaterja smo iz angleščine v slovenščino prevedli priročnik z navodili za uporabo za brezžični router in tehnični priročnik.

  • Za podprogram Evropske unije smo prevedli priporočila na temo uporabe čevljev. Ker je šlo pri prevodu za izredno specifično tematiko s področja ortopedije, smo pri iskanju ustreznih terminoloških izrazov sodelovali tudi s fizioterapevti in ortopedi.

Prevajanje pogodb in poslovne korespondence

  • Prevode svojih pogodb ter druge poslovne korespondence so našemu podjetju zaupali: velik mednarodni naftni koncern, farmacevtske družbe, lekarne, številna podjetja s področja gospodarstva in nekateri zavodi.

  • Lahko zatrdimo, da je to področje eno izmed najbolj občutljivih, saj se celoten proces med družbama oziroma več družbami, navadno še nahaja v fazi pogajanj. Zaradi tega dejstva moramo pri takšni vrsti naročil znati učinkovito uskladiti hitrost prevajanja in visoko kakovost prevoda, za kar se v prevajalski agenciji Orbita vselej potrudimo.

Prevajanje katalogov, prospektov

  • Kataloge, prospekte in brošure prevajamo za številne slovenske turistične agencije in turistične kmetije. Pri tem tipu prevodov celotno prevajanje zaupamo le prevajalcem, ki imajo dovolj znanja o kulturi, gostinstvu in terminološki uporabi izrazov, ki vsebujejo pričakovanja izbranega ciljnega občinstva.

  • Namreč, naloga prevajalca pri takšni vrsti prevodov je, da zna ustrezno združiti turistično besedilo in tehnike oglaševanja, zato pri takšni vrsti besedil upoštevamo tudi priporočila ustreznih trženjskih strokovnjakov.

Prevajanje iz slovenščine v angleščino

  • Med naše naročnike spada tudi znano slovensko smučišče, za katerega smo v angleški jezik prevedli priročnik o pogojih delovanja smučišča in njegovih ostalih kapacitet.

  • Na nas se obračajo politični in drugi govorniki za prevode svojih govorov ob pomembnih dogodkih, pa tudi razna ministrstva in javni zavodi. Pri teh prevodih je pogosto potrebna hitra odzivnost in velika mera natančnosti in profesionalnosti, saj se včasih takšni prevodi opravljajo tik pred samim dogodkom in zato ni prostora za kakršnekoli pomanjkljivosti ali morebitne popravke.

PREVAJALSKA AGENCIJA

PREVAJANJE ORBITA,
Sabina Gregorin s.p.
Britof 178
4000 Kranj
Telefon: 040/238-557
E-pošta: info@prevajanje-orbita.si
Splet: www.prevajanje-orbita.si